сряда, 9 юли 2014 г.

Ченгета топят Маджо за убийството на Кюлев

Ченгета са влезли в тайна завера срещу сикаджийския бос Младен Михалев - Маджо. Целта била силовакът да бъде натопен като поръчител на неразкритото и до ден-днешен убийство на банкера Емил Кюлев. На 26 октомври 2005 г. в 8, 55 ч. собственикът на ДЗИ Банк бе гръмнат от анонимен килър със седем куршума, докато дремеше с джип БМВ в сутрешно задръстване на столичния бул. „България".

Шокиращото разкритие за опита да бъде натопен Маджо за показния разстрел направи пандизчията със статус на медийна звезда Иван Радев - Монката. Сливналията се прочу в началото на май, когато опита да избяга от Бургаския затвор заедно с 24-годишния си „колега" Иван Гюров - Шливата.

И докато последният успя да се измъкне, за да бъде заловен 2 седмици по-късно в Приморско, Монката бе спипан още преди да напусне общежитие „Строител" към затвора. Според разказа на Иван Радев преди време оперативният работник в зандана Георги Димитров, който иначе му пазел гърба от бедите зад решетките, го извикал и му предложил сделка. Трябвало да подпита Георги Вълев, арестуван покрай „Килърите", дали ще потвърди, че Маджо е поръчал на Петър Стоянов - Пешо Сумиста убийството на Емил Кюлев.

„Обясних му, че не желая да се замесвам в това и за да се измъкна от ситуацията, му обещах да намеря човек, който ще го стори вместо мен и на когото може да се разчита. И тъй като бях в една килия с Дечко Деков, а той бе наясно, че именно оперативните ми пазят гръб в трафика на дрога и съм в схемите им, реших да му предложа. Обясних му какво се иска от него и го уверих, че ще има голяма облага за него.

След няколко дни уредих среща. Бяхме извикани в 10 ч. в кабинета на оперативните. Там присъстваха и две млади момчета от БОП-София и Бургас. Пред тях Георги Димитров обясни на Дечко Деков какво се иска от него, а това дословно бе, че ако Вълев се съгласи да свидетелства, че Сумиста е взел поръчката на Маджо за убийството на Кюлев, ще осигурят защита на Вълев и семейството му в избрана от Вълев точка на света.

Дечо прие и тогава Георги Димитров ме изведе от стаята и ми каза „Евалла, Монка. За тази услуга ще те извадя в „Строител". Тръгнах и впоследствие Деков бе преведен във втора зона с повишена сигурност в близост до Георги Вълев, след което бе преместен в затвора в Стара Загора и бе поставен на най-хубавото работно място, а именно чистач домакин на тежкия салон. Ясно е защо!", разказва пандизчията.

източник:vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар