четвъртък, 10 юли 2014 г.

Линейка спасява окования Цар Киро

Линейка пристигна за окования в белезници Цар Киро. Ромският бос вдигнал високо кръвно, след като малко по-рано днес маскирани полицаи от спецчастите щурмуваха хотела му в центъра на Пловдив. След обиска ченгетата изведоха циганския тартор с белезници на ръцете. Около сградата има 7-8 полицейски автомобила и два буса. Все още няма информация защо е арестуван ромският бос.

Хотелът в момента не работи. Сградата бе завършена неотдавна и Кирил Рашков живее в нея заедно със семейството си. Около петнайсетина полицаи са заели позиция край сградата.

Пред хотела е паркиран и джипът на циганския барон, който щателно се претърсва от полицаите. Органите на реда охраняват и двама младежи от ромски произход, за които се смята, че са внуците на Цар Киро.

По непотвърдена информация акцията е започнала към 17 часа. Все още няма официални данни за причината за операцията на спецполицаите. Вероятно се чака съдействие на други спецслужби, коментираха от пресцентъра на полицията.

Междувременно стана ясно, че тече обиск и в дома на Рашкови на ул. „Славянска". По първоначални данни става дума за проверка за пари и злато по паралелна спецоперация.

Около 19 часа пристигна и линейката пред хотела на Рашкови. По непотвърдена информация ромският барон се е почувствал зле и вдигнал високо кръвно. По това време в сградата бяха вкарани единият внук на Киро и единият правнук. Полицията продължава да мълчи за обиските, които бяха предприети в хотела и в дома на фамилията.

източник:vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар