сряда, 25 юни 2014 г.

Търсят изчезналия в потопа Маринчо с кучета

Търсят с кучета изчезналия при наводнението във Варна 6-годишно дете. Спасителните екипи вече почти седмица не могат да намерят малкия Маринчо. Другото обявено за издирване дете - 3-годишната Жана, бе открито преди два дена в тинята в "Аспарухово".

„Предвид ситуацията във варненския квартал „Аспарухово", както и повишаващото се напрежение в цялата страна, БЧК изпрати два екипа на Планинската спасителна служба (ПСС) със специално обучени кучета, които да се включат в издирването на дете, което все още е в неизвестност. Спасителните екипи са от град Троян и Пловдив", обясни председателят на БЧК Христо Григоров.

Във вторник роднините на Марин блокираха за кратко пътя към квартала в знак на протест. Те поискаха намирането на момчето или тялото му да стане приоритет на местната власт и екипите на институции и доброволци, които работят по възстановяването на района след потопа.

Днес стана ясно, че правителството е одобрило отпускането на по 10 хиляди лева еднократна помощ на семействата, загубили близък човек в опустошителните наводнения във Варна и Добрич. Помощта ще се изплаща по постоянен адрес от Агенцията за социално подпомагане.

източник:vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар