понеделник, 14 юли 2014 г.

Ники Пилето строява митничари

Добре познатият чаровен контрабандист Николай Методиев - Пилето пак е атакувал всички ГКПП-та с оферти за митничарите. Единствено пред вестник „Всеки ден" висш служител на границата при Калотина сподели, че Ники Пилето е провел няколко „планьорки" с колегите си, на които е предлагал офертата си - по 1000 лева кеш на всеки митничар, който помогне тировете с китайско карго да преминат безпроблемно през браздата.

Това е основният бизнес на мафиота, твърди източникът ни. Такъв корупционен „инструктаж" изтупаният по последна мода аферист е организирал по всички гранични пунктове. „Парите не са много, за един бон малко хора се навиват да се впуснат в далаверата, която може да ти навлече сериозни главоболия. Уволнението е най-малкото", призна нашият информатор. Според него това е и причината малко униформени да се хванат на въдицата на Пилето. Засега е ясно, че офертата не е подновена с по-примамлива сума.

Последно името на изискания столичанин влезе в медиите през лятото на миналата година. В края на юни 2013 г. Софийският градски съд оправда Пилето и още 18 негови авери по обвинение в контрабанда на стойност 3,5 млн. долара, извършвана между 2002 и 2004 г. Според прокуратурата групата на трафиканта е осъществявала нелегален трафик на китайски стоки през 2003 г., като са използвали граничните контролно-пропускателни пунктове Калотина и Кулата.

Делото срещу Николай Методиев продължи на първа инстанция близо пет години. Обвинителния акт по казуса беше внесен в съда през есента на 2007 г. Еротичният сън на журналистките ни стана национално известен, след като на 27 декември 2002 г. в рамките на 15 минути избухват две бомби - една пред дома му в кв. „Симеоново" и една пред магазина на приятелката му на столичния бул. „Витоша".

Бандитът с осанка на манекен е роден на 13 юли 1968 г. в Червен бряг. Първият му челен сблъсък с правосъдието стана през далечната 1998 г., когато през август той и брат му Ивайло, наричан Малкото Пиле, бяха арестувани заради 11 тона контрабандно пилешко месо, задържано на пристанището в Бургас. Тази издънка роди и колоритния му прякор. Според обвинението двамата внасяли тирове с бутчета от Гърция и Турция. Стоката продавали в страната, а съвместно с бургаски митничар оформяли документи за фиктивен износ към Русия и Украйна. Щетите за държавата се изчисляват на над 1 млрд. стари лева, 1 млн. деноминирани лева. В крайна сметка обаче делото завършва с резултат 1:0 за Ники Пилето.

източник:vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар