понеделник, 13 януари 2014 г.

Пиронкова с вихрено начало в Мелбърн

Цветана Пиронкова продължи победната си серия в Австралия. След като спечели по безапелационен начин турнира в Сидни в петък, днес 26-годишната пловдивчанка пренесе добрата си игра и в Мелбърн. Пиронкова победи с лекота Силвия Солер-Еспиноса с 6:3 и 6:2 за час и 17 минути игра и се класира за втория кръг на Асутрелиън Оупън.

В следващата фаза Цвети ще се изправи срещу шампионката от US Open за 2011 година Саманта Стоусър, която обаче традиционно не се представя силно пред собствена публика в Мелбърн.

До този момент двете са се срещали три пъти, а Пиронкова не е спечелила сет - 3:6 и 5:7 в Москва през 2005 г., 4:6 и 0:6 в Пекин през 2011-а и 1:6 и 4:6 само преди няколко месеца на Турнира на Шампионките в София.

Победата днес бе десета поредна за Пиронкова от началото на сезона. За сравнение през цялата минала година Цвети приключи с 11 спечелени мача. В кариерата си пловдивчанката е участвала вече девет поредни години на Аустрелиън Оупън, на седем пъти е достигала до втори кръг, но никога досега не го е преодолявала.

източник:vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар