неделя, 15 декември 2013 г.

Удариха нелегална фабрика за тютюн

Нелегална фабрика за производство на цигари бе разбита след акция на Главна дирекция „Национална полиция" и служители от 5-то районно управление в София, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Във фабриката в квартал „Орландовци" са заловени мъж и жена, считани за основни организатори на нелегалната дейност. Иззети са 5 тона нарязан тютюн, като според МВР фабриката е произвеждала по 2 тона на седмица.

Фабриката е бълвала незаконната продукция в продължение на цели 3 години. Всеки месец от там са излизали 8 тона тютюн, оценен за около 1 млн. лева.

Тютюнът се е доставял, обработвал и пласирал и като цигари. Те се доставяли в ресторанти в столицата и в страната, вървяла е реклама и в интернет, като е имало преки договорки с клиенти, а също и брошури. "Производителите" лепели стековете като безмитна стока от Гърция.

Схемата имала „екзотичен привкус", както се изрази главсекът, тъй като част от дейността на групата е включвала отглеждане на животни - папагали, маймунки и други, като за целта е работил и зоомагазин, спомагал вероятно и за дистрибуцията на тютюна и цигарите.Задържаните са мъж и жена. Тя има криминална регистрация. Разследването продължава.

източник:vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар