понеделник, 25 ноември 2013 г.

ЦСКА се върна в тройката

ЦСКА се върна на третото място в класирането след труден обрат над Нефтохимик. "Червените" победиха закъсалия тим от Бургас с 3:1, като важните голове паднаха в последните 10 минути на мача.

Хората на Стойчо Младенов влезнаха отпуснато в мача и още в 18-та минута получиха звучен шамар. Цветомир Цонков изненада Томас Черни с удар от центъра и откри резултата. ЦСКА изравни с нов гол-красавец. Неманя Милисавлиевич намери с дълъг пас Мартин Петров, който с десния крак от въздуха вкара първия си гол, откакто се завърна в ЦСКА. До края на първата част Нафтата можеше да вкара и втори гол. Живко Петков нацели гредата, а малко след това претендираше за нарушение срещу него от Брайън Хауърд в наказателното поле на ЦСКА.

След почивката "червените" настъпиха педала за газта. Още в началото Мартин Петров пропусна да вкара втори гол с удар от близо. Пропуските пред вратата на символичните домакини се заредиха. Резервата Марсиньо нацели гредата от фаул. В 80-та минута ЦСКА най-накрая стигна до гол. Емил Гъргоров се възползва от неправилно изчистена топка и с удар от границата на наказателното поле направи 2:1. Само четири минути по-късно Марсиньо центира от ъглов удар на главата на Валентин Илиев, който без проблеми покачи на 3:1. До края "червените" можеха да вкарат и още. Гол на Мамади Сидибе пък бе отменен заради нарушение в атака.

С победата ЦСКА събра актив от 32 точки и си върна третото място в класирането. Лидер е Лудогорец с 43, пред Литекс с 37. Левски, Ботев Пловдив и Локо Пловдив пък имат актив от 31.

"Ние бяхме причината, за да бъде така първото полувреме. Това не трябва да се допуска. Влезнахме доста лежерно в мача и получихме гол от никаква ситуация. Тази победа можеше да бъде по-лесно постижима. Подценихме ги и това беше видимо. Важното е, че Карачанаков е здрав. Очаквам да се развива във възходяща линия. Убеден съм, че ще бъде този играч, който беше в предишния ми период", коментира Стойчо Младенов след мача.

Треньорът на Нефтохимик Атанас Атанасов добави: "Не ни стигна класа и функционална подготовка. Стараха се момчетата. Направихме много грешки, особено за втория гол на ЦСКА. Имаше чисто нарушение за дузпа още през първото полувреме. Съвсем друго щеше да бъде, ако беше дадена тази дузпа. През втората част се дръпнахме по-назад и мачът си отиваше към равен. ЦСКА изпуснаха доста положения. няма какво да коментирам проблемите в клуба, те са си за нас. На никой не помага това нещо. Момчетата могат още и ще се подобряват нещата от мач на мач. Липсваха ни Пепи Димитров, Ивелин Янев и Лемперов".

Източник:vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар